Sales CRM Software

Jouw salesteam is fantastisch. Maar hoe kunnen ze nog beter worden?

Als bedrijf kun je je salesteam helpen om nog productiever te worden door hen te ontlasten van vervelende of repetitieve taken. Zo krijgen ze meer tijd om zich te concentreren op hun kerntaken en kunnen ze hun verkoopvaardigheden nog verder ontwikkelen.

Heb je moeite met het correct registreren en opvolgen van klanten en prospects? Misschien gebruik je nog steeds een verouderd CRM-systeem (of zelfs Excel) om je potentiële en bestaande klanten bij te houden, en heb je overal verspreid informatie staan zonder duidelijk overzicht. Door dit anders aan te pakken, kun je je groei en professionaliteit bevorderen. Zo geef je je salesteam de ruimte om zich te concentreren op hun kerntaken en hun verkoopvaardigheden verder te ontwikkelen.

Efficiënter, sneller en meer gestructureerd!

 

59% van de tijd wordt besteed aan andere zaken dan sales

Bron: HubSpot

Sales opvolging voorbeeld

  • Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je verkoper een bepaalde reeks e-mails naar een prospect stuurt nadat deze zijn contact of verkennende gesprekken heeft gehad.
  • Deze mails moeten in een bepaalde volgorde worden verzonden, met een tussenruimte van enkele dagen.
  • De verkoper moet onthouden welke mails zijn verzonden, en welke de volgende is die moet worden verzonden, en deze vervolgens versturen.
  • Het is een tijdrovende en repetitieve taak.
  • Deze mails moeten ook naar elk van hun prospects worden gestuurd, en dat kan snel ten koste gaan van hun echte verkooptijd.

Bespaar tijd

In plaats daarvan kunnen ze een efficiënte verkooptool gebruiken met een functie voor e-mailsequences. (reeks van opvolgende geautomatiseerde e-mails)

  • De verkoper kan de sequence instellen en automatisch laten uitvoeren voor al zijn prospects met de mogelijkheid om elke e-mail naar wens aan te passen.
  • Ze besparen tijd terwijl de leads automatisch worden opgevolgd.
  • De vrijgekomen tijd kan worden besteed aan nieuwe prospects.
  • Meer productiviteit, nietwaar? En uiteindelijk meer omzet.

Technologie

Dit is een voorbeeld van hoe je jouw verkoopafdeling kunt optimaliseren. Door het gebruik van technologie, het standaardiseren van processen en het creëren van relevante content, kunnen verkopers zich focussen op wat ze het beste kunnen: succesvolle verkoopgesprekken voeren en deals sluiten. Met deze sales enablement tools is het mogelijk om inzicht te krijgen door middel van rapportages en om geautomatiseerde opvolgingen te versturen naar prospects. Dit alles zorgt voor meer productiviteit en uiteindelijk een grotere omzet.

Sales CRM en technologie, complex? We helpen je graag.

Wil je meer succes met je sales strategie, maar vind je het lastig om deze te implementeren? Geen zorgen, Lab701 Online Marketing staat voor je klaar. Wij helpen je bij het opzetten en beheren van je sales-crm strategie. Stap voor stap nemen we je mee en analyseren en optimaliseren we het salesproces, zodat jij binnen no-time up and running bent. Met onze expertise behaal jij meer omzet en succes in je sales. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Vraag dan nu een gratis demo aan en plan een afspraak in mijn agenda.

Start met een pilot

Ben je benieuwd hoe deze sales enablement tools jouw verkoopstrategie naar een hoger niveau kunnen tillen? Vraag dan nu een gratis demo aan en ontdek hoe het in de praktijk werkt. Plan direct een afspraak in mijn agenda en laat je overtuigen van de kracht van geautomatiseerde opvolgingen en gestandaardiseerde processen.

Ben jij er klaar voor om de volgende stap in sales te zetten?

Laat ons weten hoe we je kunnen bereiken en wij zorgen dat je snel de volgende stap in sales kunt zetten.