Sales CRM Software

Je hebt een geweldig salesteam. Wat kan hen beter maken?

Als bedrijf kun je hen helpen productiever te worden door hen de tijd te besparen die ze besteden aan vervelende of repetitieve taken.

Stoei je bijvoorbeeld met het goed registeren en opvolgen van klanten en prospects? Werk je misschien nog met een out-dated CRM-systeem (of zelfs een Excel-bestand) om je potentiele- en bestaande klanten op te volgen en heb je alle informatie overal ergens staan wat geen inzicht geef? Dan kan het je helpen met je groei en professionaliteit om het misschien anders in te gaan richten.

Makkelijker, sneller en overzichtelijker!

 

59% van de tijd wordt besteed aan andere zaken dan sales

Bron: HubSpot

Sales opvolging voorbeeld

  • Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je verkoper een bepaalde reeks e-mails naar een prospect stuurt nadat deze zijn contact of verkennende gesprekken heeft gehad.
  • Deze mails moeten in een bepaalde volgorde worden verzonden, met een tussenruimte van enkele dagen.
  • De verkoper moet onthouden welke mails zijn verzonden, en welke de volgende is die moet worden verzonden, en deze vervolgens versturen.
  • Het is een tijdrovende en repetitieve taak.
  • Deze mails moeten ook naar elk van hun prospects worden gestuurd, en dat kan snel ten koste gaan van hun echte verkooptijd.

Bespaar tijd

In plaats daarvan kunnen ze een efficiënte verkooptool gebruiken met een functie voor e-mailsequences. (reeks van opvolgende geautomatiseerde e-mails)

  • De verkoper kan de sequence instellen en automatisch laten uitvoeren voor al zijn prospects met de mogelijkheid om elke e-mail naar wens aan te passen.
  • Ze besparen tijd terwijl de leads automatisch worden opgevolgd.
  • De vrijgekomen tijd kan worden besteed aan nieuwe prospects.
  • Meer productiviteit, nietwaar? En uiteindelijk meer omzet.

Technologie

Dat is een voorbeeld van sales enablement voor je verkoopafdeling. Je gebruikt technologie, standaardiseert processen, brengt inzicht door rapportages en creëert content die het verkoopteam nodig heeft, zodat ze zich kunnen concentreren op waar ze goed in zijn: goede verkoopgesprekken voeren en sluiten.

Sales CRM en technologie, complex? We helpen je graag.

Sales strategie en uitvoering kan als lastig te implementeren bekend staan. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Lab701 helpt bij het inrichten en beheren van je sales-crm strategie. Door het stap-voor-stap aan te pakken en vervolgens het salesproces te analyseren en te optimaliseren zorgen we ervoor dat je snel up and running bent.

Start met een pilot

Vraag een gratis demo aan en wij laten zien hoe het in de praktijk werkt.  Plan een afspraak in mijn agenda.

Ben je klaar voor de volgende sales stap?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.