Websites & webdesign

Een andere kijk op het inzetten van websites en webdesign

Websites, voor veel bedrijven een soort van online account manager. Maar wordt deze dan ook zo ingezet? Vaak beslissen bedrijven op hoe de website eruit ziet, of ze alles kwijt kunnen wat ze willen vertellen en mensen moeten contact kunnen opnemen. Maar er is zo veel meer waar je op moet letten.

Hoe ziet een website proces eruit eigenlijk? We nemen je graag mee in de veranderende wereld van webdesign.

Website cultuur

De website cultuur is bij veel website bureau’s nog erg traditioneel. Wij denken dat het moderner moet in de huidige tijd. We leggen je het graag uit.

  • Traditioneel zei je dat websites door bedrijven gezien wordt als zakelijke kosten terwijl dit een groei investering zou moeten zijn.

  • In veel gevallen is de website een digitale statische brochure, dit zetten we om als een product met een brede impact.

  • Een website wordt vaak gemaakt op basis van aannames maar kan beter gemaakt worden op ‘data-driven’ beslissingen.

Website cultuur
 Website proces
  • Traditioneel wordt er gekeken, wat hebben we als bedrijf te vertellen, maar een website die klantgericht is heeft meer impact.

  • Het proces omvat vaak veel en is voor bedrijven al snel enorm, wij vinden een website vaak een soort “lanceerplatform“, je bouwt op een platform waarbij je website een soort raket is die steeds sneller gaat naarmate de tijd verstrijkt waardoor je steeds verder bouwt en vernieuwd.

  • Herken je term “Set and Forget” dat is wat vaak gebeurd, de website staat en dan wordt er niet maar naar omgekeken, terwijl je continue verbetering moet toepassen die waarde toevoegen.

Website proces - Lab701
Ga je op een moderne manier op met het website proces kan je een groei gedreven (“Growth Driven“) ontwerp realiseren.
Website proces - Growth Drive Desing
Growth-driven ontwerp

Wanneer je kijkt naar impact en tijd zie je een een groot verschil tussen traditionele ontwerpen en groei gedreven ontwerpen. Waar je bij traditioneel ziet dat er een website wordt neergezet voor bijv. 2 jaar is er daarna een redesign en zo ga je een paar keer door.

Growht-driven ontwerp - Lab701
Bij een groei gedreven ontwerp bouw je stapsgewijs je website verder uit, hierdoor ontstaat meer impact over kortere tijd. Een snellere ‘time to value’ dus! 
 Snellere 'Time To Value'

Waar op de traditionele manier gemiddeld 108 dagen gedaan wordt over een website, met vaak nog 2 weken uitloop en ‘Set and Forget’ zie je bij onze groei gedreven ontwerp een maximum van 60 dagen. Op tijd klaar en mogelijkheden tot verbetering wanneer we met de website werken. Wij zouden het wel weten welke manier werkt voor bedrijven. 

Snellere Time To Value - Lab701
 Meer zakelijke impact

Wist je dat uit onderzoek van HubSpot bureau’s 16,9% meer leads genereren en nog belangrijker, 11,2% meer revenue hebben met het gebruik van het “Growth Driven” ontwerp? Dat zijn wel serieuze stijgingen!

Meer zakelijk impact - Lab701

Klaar om je business te laten groeien?

Plan vrijblijvend een call in om je next steps te bespreken.